Backstage och Alliera - viktigt att göra rätt sak i rätt system

För kunder som har Alliera och hosting från Amido.

I Backstage hanteras skapandet av nya grundbehörigheter till exempelvis en ny läsare. Även konfigurering av t.ex tidszoner, reläer och annan hårdvara görs här.

Alliera är det överordnade systemet och skjuter ner förändringar som användare gör i Alliera till passagesystemen och hämtar behörigheter som lagts in eller ändras i passagesystemen och laddar upp dem till Alliera.

Viktigt: Endast behörigheter och inkluderade läsare hämtas upp till Alliera. Det är därför viktigt att inget av följande görs direkt i passagesystemet:

1. Skapa inte nya kort, personer eller lägenheter
  2. Tilldela inte behörigheter och ta inte bort behörighetstilldelningar
  3. Ändra inte information som anteckningar, telefonnummer/namn i porttelefonen, företagsnamn etc.

Dessa saker görs direkt i Alliera. Det synkar inte automatiskt om de istället gjorts i passagesystemet även om det kan verka som att allting fungerar som det ska.

Porttelefonianvändare konfigureras direkt i passagesystemet vid nyinstallation men kom ihåg att kontakta oss så att vi kan synka förändringarna med Alliera.