Backstage - Vad är det och hur fungerar det

Backstage används för kunder som har sina system hostade hos Amido och ger användare direkt access till passersystemen.

Användaren kommer till Backstage genom en specifik webbportal och loggar in med två faktor autentisering. Väl inne på Backstage kan användaren välja vilket passagesystem hen vill logga in på i en lista.

Inloggningen sker med personligt login och lösenord direkt till det valda passagesystemet, inte till den server som programmet ligger på. Dessa åtgärder ger en mycket hög nivå av säkerhet och spårbarhet.

För kunder som enbart har hosting så används Backstage av alla som ska kunna göra någon form av administration.

För kunder med Alliera så behöver inte vanliga användare jobba direkt med passersystemen utan då är det i regel kundens installationspartner som har login för att göra vissa typer av ärenden som att lägga till behörigheter när en ny läsare installeras.