Alliera 2021.1

Amido Alliera 2021.1 släpptes 2021-01-29

Ett urval av nyheterna gällande Alliera 2021.1

(mer om releasen finner du i bifogade dokumentet)

Skapa och ändra behörighetsgrupper mer tillgängligt

Funktionerna för att skapa, ändra och radera behörigheter är nu mer tillgängliga i användargränssnittet. Tidigare låg dessa enbart under Administrera - Behörigheter.

• Ny behörighetsgrupp kan nu skapas direkt på förstasidan.
  • När man sökt fram en behörighet och klickat in på dess informationssida, så finns här nu funktioner även för att ändra, kopiera och radera behörigheten.

Stöd för RCO R-Card M5 nytt API M5AdminAPI

Alliera har nu stöd för M5s nyare API "M5AdminAPI" för de funktioner som stöds i v1.3.1. Se mer under "Integration" i bifogade dokumentet.

Snabbare sökmotor standard

Den indexerande sökmotorn har funnits i Alliera ett tag och efter förbättringar under 2020 så blir den nu aktiverad som standard om man inte tidigare aktivt valt att stänga av den. Den indexerande sökmotorn är snabbare än den traditionella, särskilt i stora system, och kan dessutom valfritt söka i fler fält. Den ger också möjlighet att "matcha endast hela ord".

Användargränssnitt

• Vid sökning kan man nu välja att matcha endast i hela ord - alltså att sökordet inte längre matchar delar av ord. Funktionen kräver att den indexerande sökmotorn används.
  • Sökresultat kan nu exporteras till fil.
  • Söksidan är nu bättre på att minnas alla sökparametrar när man navigerar mellan olika sidor eller delar länkar till sökresultat. Tidigare sparades bara vissa sökparametrar.

Mer information om vilka förbättringar och nyheter som har skett kan du läsa i de bifogade dokumentet.