Hur slår jag ihop två kort i Alliera?

Manual nedan för när man har 1 fysiskt kort som blivit 2 kort i Alliera (i detta fallet seperat Mifare och EM-kortformat) och där man önskar slå ihop dessa till 1 kort i Alliera

Nedan bild visar 2 kort på en användare i Alliera

Nedan bild visar endast ett kort efter att man slagit ihop de två

Steg 1 Öppna Alliera och gå till “Användare”

Steg 2 Sök fram den användare som har 2 kort och klicka upp denna

Steg 3 Håll muspekaren under kortet så visas ett “+”-tecken. Klicka på detta

Steg 4 Kopiera kort-koden som står efter MifareUID[XR]. Spara denna i ett seperat dokument (förslagsvis har man öppet ett fönster med Alliera och ett annat med word sida vid sida så behöver man inte öppna och stänga en massa fönster)

Steg 5 Gör samma sak för EM-kortet. Håll muspekaren under för att få fram plustecknet och kopiera sedan koden som står efter EM[X]. Spara även denna kod i det separata dokumentet

Steg 6 Arkivera de två korten med funktionen arkivera

När man klickat på arkivera får man upp en extra fråga om man vill arkivera kortet, klicka på “OK”. Man får arkivera de två korten ett i taget.

Steg 7 Skapa det nya kortet som innehåller både EM och Mifare-format genom att klicka på “Lägg till kort”

Steg 8 Nedan fönster öppnas då (i denna manual gås igenom hur man manuellt anger nummer och kopierar över så läsare används inte just här)

Steg 9 Kopiera Mifare-numret som kopierades i steg 4 och klistra in i rutan. Klicka på fortsätt

Steg 10 Klicka på “Läs fler nummer från samma kort

Steg 11 Klistra in EM-numret från steg 5 och klicka fortsätt

Steg 12 Klicka på spara

Steg 13 De två korten med separat Mifare och EM-format har nu lagts ihop till ett kort med båda kortformaten.